SK Welding AB Tenohalli Salmon Club Tenon Eräkievari Tenon rakennuspalvelut JT-asbesti Duell-ajovarusteet Karigaskeittiöt Sarres OY Kari G Oy Neste Oil Inari Niemi-Korpi Kotipizza Levi Koneliike Korteniemi JJJ-Service Lvi-JoBi Oy K-extra Pohjanrinne
Snowmobile racing team from Lapland Tommi Kemijärven watercrossissa 2010 Tero pöllyttää puuteria Utsjoen tuntureilla Tommin holeshot Vuokatissa 2009 E-Tecciä ulkoilittamassa
     
  • Kategoriat
  • Vuosiarkisto
  • 2015 (3)
  • 2014 (8)
  • 2013 (9)
  • 2012 (5)
  • 2011 (2)
  • 2010 (10)
  • 2009 (6)

Testissä Ski-Doo Summit X 154″

16. tammikuunta 2013 klo 7.20 Kelkat | Kirjoittaja admin | Avainsanat ,
Päivän testikampe, Ski-Doo Summit X 154".

Päivän testikampe, Ski-Doo Summit X 154″.

Team-DDR pääsi testaamaan Ojan Raudan ja Kelkkakuumeen suosiollisella avustuksella kauden kovinta tulokasta, mitä tulee syvänlumen kairaajiin. Testaamisen aikana lumitilanne ei ollut paras mahdollinen, mutta sen verran lunta löytyi, että laitteesta pääsi pikkuisen hajulle mikä se on.

rMotion-alusta.

tMotion-alusta.

tMotion-alusta oli todella positiivinen yllätys. Niille, jotka ovat aikoinaan opetelleet kelkalla ajamisen Poro-Okkelilla tai vaikkapa kaksipuolikkaalla Lynxillä, ei kapea raideväli (joka oli leveimmillään 950mm) ja Flex Edge-tela tuota sen kummempaa ohjelmaa. Ne jotka ovat ajelleet ”reittikamppeilla” sanovat varmasti, että kelkka on kiikkerä. Summit X on helposti vietävissä sinne minne haluaa ja on todella helppo kallistella. Kallistelee vain päätä sinne minne haluaa pulkan menevän. Vaikka ”sidehillausta” ei  päästykään kunnolla kokeilemaan, niin X on varmasti helpoin ”Summanen” viistorinteessä ikinä. Flex Edge-tela tekee siitä todella notkean. Se taittuu pieniin rakoihin helposti ollakseen 154” pitkä. Tulee mieleen, että miten ”notkea” se 163” laite sitten on?

Sivakat ovat mallia Pilot DS II, joissa on käsityksen mukaan korkeampi köli kuin esimerkiksi Pilot DS-suksissa. Suksissa oli paikallaan vakio-olasraudat. 154-tuumainen tela pukkaa sen verran, että välillä oli huomattavissa umpisessa että ulkokurvin suksi painuu ikäänkuin alle. Pilot DS II kyllä toimii kallisteluhommissa. Blade-suksi olisi myös varmasti kokeilemisen arvoinen kyseisen kelkan alla.

Summit pelipaikoilla

Summit pelipaikoilla.

Uusi E-TEC 800 R jatkaa kohtuullisen tuttua linjaa. Tarina kertoo, että uudessa X:ssä on uusi versio koneesta. Yläkerta on erilainen, kuten esimerkiksi tämän vuoden Freeridessä tai Boondockerissa. Menemättä teknisiin yksityiskohtiin, niin tarinan versiosta riippuen koneessa olisi 4-6kW enemmän tehoa kuin edellisessä versiossa. Välitys on 19/49. Vertailun vuoksi Freeridessä on 21/49 ja Lynx Boondocker 3900:ssa on 19/49. Koska kone oli vielä sisäänajomodessa, niin täyttä kuvaa ei saatu. Oli miten oli, X nousee takajoille ja pysyy pystyasennossa.

Iskunvaimentajat oli tuunattu ”umpisen” asentoon valmistajan toimesta. Reitillä sellainen 40km/h oli juuri sopiva marssivauhti. Lujempaa ajettaessa alkoi tulla kaikennäköistä jännää sekä ikäviä ääniä alustasta. Pienellä värkkäämisellä siitä saa varmasti paremman reitille, mutta ei siitä mitään pattihakkuria ilman investointeja saa.

Penkki, tai kai sitä penkiksi voi sanoa, on matala ja lyhyt. Jalkaa siitä heittää ylitse todella helposti. Istumiseen on olemassa parempiakin penkkejä. Siitä huolimatta asento on ryhdikäs istualtaan. Lyhyellä kaverilla voi olla haasteita tietyissä jutuissa. Ohjaustangon raiseri on riittävä että noin 185-senttinen kuski pystyy ajelemaan seisaaltaan.

Summitin hallintalaitteet.

Hallintalaitteet ovat minimalistiset, mutta tarkoituksenmukaiset. Uudet ovat ihan tyylikkäät. Miksi STOP-kytkin ei ole samaa sarjaa kuin RER-kytkin?

Bensankulutuksesta ei saatu mitään kuvaa, mutta todettakoon, että kaikki meni mitä tankkiin laitettiin.

Yhteenvetona sanottakoon, että siihen tarkoitukseen mihin kelkka on tehty, se on mainio kampe. Reitillä voi tehdä pakolliset siirtymät kunhan ei nosta liikaa vauhtia.

Onko se paras? Jää nähtäväksi.

Lisää infoa aiheesta
Kelkan tarkemmat speksit Ski-Doon sivulta