SK Welding AB Tenohalli Salmon Club Tenon Eräkievari Tenon rakennuspalvelut JT-asbesti Duell-ajovarusteet Karigaskeittiöt Sarres OY Kari G Oy Neste Oil Inari Niemi-Korpi Kotipizza Levi Koneliike Korteniemi JJJ-Service Lvi-JoBi Oy K-extra Pohjanrinne
Snowmobile racing team from Lapland Tommi Kemijärven watercrossissa 2010 Tero pöllyttää puuteria Utsjoen tuntureilla Tommin holeshot Vuokatissa 2009 E-Tecciä ulkoilittamassa
     
  • Kategoriat
  • Vuosiarkisto
  • 2015 (3)
  • 2014 (8)
  • 2013 (9)
  • 2012 (5)
  • 2011 (2)
  • 2010 (10)
  • 2009 (6)

freeRIDER testasi 800 E-Tec:n ja ACE:n

24. maaliskuunta 2010 klo 9.34 Kelkat | Kirjoittaja TeNo | Avainsanat ,

Ski-doo E-Tec:t oritkarin rannassa

freeRIDER pääsi testaamaan uusia BRP moottoreita.

Tarjolla oli 600 ACE motti ja 800R etec pata. Koneet oli istutettu Skidoon runkoon. Testi tapahtui merenjäällä, joten kovin syväluotaavaa analyysiä ei pysty heittää, mutta jonkumoinen käsitys laitteista tuli. Nämät ovat sitten allekirjoittaneen mielipiteitä ja pidettäköön…

600 ACE on uusi konstruktio BRP:ltä. Kone on tehty kelkka hommiin. Speksin mukaan koneesta löytyy 60 kipaletta Valcourtin heppoja.  Käynnistys tapahtuu napista kuten ennenki, mutta startti nappia pitää painaa jonku aikaa, jonkin sortin ”pikahehkutus” ennen kuin kone alkaa ”luputtaan”.

Ensimmäisenä tulee mieleen: mönkkäri. Son mönkkärin kone ja sen ääni. Käynti ääni on hiljainen, voinee verrata 600 etec:in ääneen normaalilla äänenvaimentajalla. Kaasu vipu kevyt. Liikkeelle lähtöä vois verrata vaikka v800 koneen lähtöön, ikääkuin ”sukkasiltaan”. Kytkin ottaa kiinni alle 3000 kierrosta.”Tehon tuntua” ei kannata lähteä tästä koneesta hakemaan. Uskaltaisin väittää, että 550 F kone tuntuu ”kiivaammalta” laitteelta.

Merenjäällä jossa oli sellainen 20cm kovahkoa lunta, ~80 km/h mittarivauhtia pystyy pitämään suth vaivatta. Mutta jos siittä lisätä vauhtia, menee haasteelliseksi juttu. Kovalla jäljellä mennään sitten yli satasta.

Kulutuksia kyseltäessä, suomessa koneella on päästy ~10L lukemiin sadalla kilomeetterillä reippaassa reitti+seka ajossa. Mitä ikinä se sitten tarkoittaakin?

Siittä varmaan joku suomalainen alan lehti kertoo tarkemmin lähi aikoina. No anyroad, lukema on sellainen, että paljon ajavan tai ammatikseen ajavan varmaa kannattaa harkita hankintaa..

800R etec pata ja 108kW. Siinä ne strategiset mitat. Kone lähtee käymään niiku eetekki nyt lähtee. Ei turhia värinöitä, ei kovia ääniä, ei savuja… Jos ACE koneessa ei tullut ”tehon tuntua”, nii tässä koneessa sitä on! Laite nousee takajaloille ilman mitään kuljettavan spektaakkelinomaisia voimistelu liikkeitä ja laite ”liitää” lumen pinnassa vaivatta. Testilaitteen voimalinja toimi mielestäni hyvin. Kytkin tiputtaa vaihteen alas nopeasti ja reagoi hyvin.

Toki pitää muistaa että kyseessä ei ole kisapeli, mutta toimaa se.  Kaasuvipu on muuttunut ihmilliseksi! Liipasinta ei tarvi enään naamairvessä puristaa ja ehkä allekirjoittaneen mielestä ehkä koko konseptin paras yksittäinen uudistus. Homma ikääkuin siirtynyt ”2010” luvulle.  Kertakaikkiaa hieno moottori.

Parasko? En tiedä..vielä 😉

Tällä kamppeella uskaltaa lähteä kisaamaan muiden saman segmentin laitteiden kanssa, enkä usko että tarvii jäähä viimeksi..

Olisi ollut TODELLA mielenkiintoista päästä kokeileen sitä BRP tekemää proto 800R etec Summittia, mutta valitettavasti sitä ei ollu tässä tilaisuudessa tarjolla.

Ehkä joskus muulloin sitten..

Sellainen mielenkiintoinen nyanssi, että BRP suomen markkinointi kertoo, että koneessa on 108kW, eli 146,8 hv, kun taas Valcourtin tieto lähde kertoo että koneessa on 114kW eli apaut 155 hv.  Tarkoittaako tää sitä, että koneen ollessa Lynx rungossa tehoja on vähemmän kuin koneen ollessa Skidoon rungossa?

Siihen ei saatu vastauksia. Aika kai sen näyttää sitten..

– freeRIDER (Team-DDR freelancer)