SK Welding AB Tenohalli Salmon Club Tenon Eräkievari Tenon rakennuspalvelut JT-asbesti Duell-ajovarusteet Karigaskeittiöt Sarres OY Kari G Oy Neste Oil Inari Niemi-Korpi Kotipizza Levi Koneliike Korteniemi JJJ-Service Lvi-JoBi Oy K-extra Pohjanrinne
Snowmobile racing team from Lapland Tommi Kemijärven watercrossissa 2010 Tero pöllyttää puuteria Utsjoen tuntureilla Tommin holeshot Vuokatissa 2009 E-Tecciä ulkoilittamassa
     
  • Kategoriat
  • Vuosiarkisto
  • 2015 (3)
  • 2014 (8)
  • 2013 (9)
  • 2012 (5)
  • 2011 (2)
  • 2010 (10)
  • 2009 (6)

Vuoden 2010 jutut

1/10  <<  <  

Messutunnelmia

8. marraskuunta 2010 klo 21.51 Uutiset | Kirjoittaja admin | Avainsanat

Yamaha-osasto

Yamaha-osasto oli onnistunut kokonaisuus. Kuva: Pekka Raiski.

Rovaniemen Lappi Areena täyttyi taas kelkkakansasta kun kauden avajaisseremonia eli Kelekkamessut 2011 järjestettiin viime viikonloppuna. Näytteilleasettajia oli tänä vuonna noin 60 tarjoten enemmän tai vähemmän moottorikelkkailuun liittyviä tuotteita ja palveluita. Messujen anti on säilynyt suurin piirtein samana jo muutaman vuoden, eikä tämä vuosi tehnyt poikkeusta. Mönkijöitä oli tällä kertaa näytillä kenties tavallista enemmän, mutta muuten kattaus oli hyvinkin perinteinen kelkkoihin ja ajovarusteisiin painottuen.

Messujen kenties suurin puheenaihe ja joillekin myös pettymys oli näytillä olevien BRP-valmisteisten kelkkojen vähäinen määrä. Ski-Doo- ja Lynx-osastoilla oli yhteensä vain noin 10-15 kelkkaa, vaikka kyseisten valmistajien mallistoista löytyy yhteensä 38 kappaletta 2011-malleja (kisamallit poislukien). Näytillä oli kuitenkin jotain kaikista tärkeimmistä tuoteryhmistä, mikä sinänsä pelasti tilannetta vähän. Yksi jos toinenkin messuvieras kuitenkin poistui kaljahanan ääreen huomatessaan että se kelkka mitä he olivat tulleet (kaukaa pohjoisesta/etelästä) katsomaan ei ollut näytillä.

Täyttä kelkkakattausta ei tosin löytynyt muiltakaan merkeiltä, vaan osa lattiapinta-alasta oli täytetty tai suorastaan tuhlattu lukuisilla mönkijöillä tai ylivuotisilla kelkoilla. Osa kelkkojen näytteilleasettajista oli ilmeisesti uhohtanut messujen nimen ja olisikin suotavaa että tulevaisuudessa keskityttäisiin olennaiseen. Mutta toisaalta maailmasta ei varmaankaan löydy kovin montaa kauppiasta joka ei haluaisi tuoda vermeitään tuhansien silmäparien nähtäväksi.

Jotenkin toivoisi että jonain päivänä kelkkamessuilla olisi kaikki uudet kelkkamallit näytillä, niin kenenkään ei tarvitsisi pettyä. Pettymys tuskin edistää myyntiä. Siinäpä sitä on alan toimijoille vähän miettimistä miten homma saadaan hoidettua.

Kaikesta huolimatta messuilla oli kuitenkin erittäin mukava tunnelma ja palaamme asiaan taas ensi vuonna!

Alla hieman kuvallisia poimintoja messuilta. Osa kuvista on valitettavasti hyvin sumeita koska käyttämäni kamera on näköjään vanhuuttaan muuttunut likinäköiseksi enkä kerinnyt testaamaan sitä ennen kuvien ottoa. Parempilaatuista kuvamateriaalia kelkoista ja kaikesta muusta löytyy alla olevista linkeistä.

KELEKKAMESSUT 2011-KUVAGALLERIA

 


Kelkkahallin vilskettä sunnuntailtaKelkkahallin vilskettä sunnuntailta. Lauantai on perinteisesti vilkkaampi päivä, jolloin tungos on sitä luokkaa että on melkein parempi pitää kuvanottolaitteet taskussa ja keskittyä messutarjontaan.
Ski-Doo-osastoaEsillä olleiden Bombardier-valmisteiden määrä oli varmasti monelle pettymys. Sekä Ski-Doolta että Lynxiltä oli näytillä vain muutama kelkka, vaikka molempien valmistajien mallistosta löytyy pitkälti toistakymmentä tuotetta. Liekö syynä osaston pienuus, mene ja tiedä. Molemmilta valmistajilta löytyi kuitenkin jotain näytettävää tärkeimmistä tuoteryhmistä.
Kimi Raikkonen Special EditionKimi Räikkönenkin on näköjään monen kovan kisakuskin tapaan siirtynyt Catti-leiriin. Nähdäänkö tämä peli kenties mestarin käsittelyssä Kelkkakunkussa.
Mestarin puumerkki SnoPron kyljessäMestarin puumerkki SnoPron kyljessä.
SähkömoottorikelkkaTässäkö on moottorikelkkailun tulevaisuus? Rovaniemen ammattikorkeakoulun Sähkökäyttöiset pienajoneuvot matkailukäytössä-projekti esitteli Lynx Rave 550:n runkoon rakennettua sähkömoottorikelkkaa. Projektin ensisijaisena tavoitteena on tutkia matkailukäyttöön soveltuvaa sähkömoottorikelkkakonseptia. Kuomun Mäntysuopa-teema on oikein soma.
Kauppa käviJa kauppa kävi…
Kelkka katossaMikäs se siellä roikkuu? Polaris oli heivannut kelkan katonrajaan vaikka lattiallakin oli vielä mukavasti tilaa. Ei voi näytteilleasettajaa ainakaan yrityksen puutteesta syyttää. Moni olisi tosin saattanut haluta nähdä kelkan lähempää.
Meinikiä aktiivihallistaAktiivihallin puolella tarjonta painottui lähinnä ajovarusteisiin ja tekstiileihin, mutta tarjolla oli paljon muutakin enemmän tai vähemmän moottorikelkkailuun liittyvää. Ensi vuotta silmällä pitäen toivoisi videoita esittävien osastojen sijottelussa käytettävän vähän enemmän mielikuvitusta, koska aktiivihalliin tuleva vierailija astui suoraan keskelle äänentoistolaitteiden huutokilpailua.
R.O.C.K-osastoRiders Of Cold Kingdomin tyylikkäällä osastolla esitettiin uutta Salvation-leffaa ja tietenkin myytiin R.O.C.K.-tuotteita. Salvation on osaston isäntien mukaan tulossa nettiin kokonaisuudessaan kuluvan viikon aikana. R.O.C.K.:in lisäksi videoita pyörittivät myös MER Racing ja Tobe Technology.
Area 51Laukaalainen Area 51-porukka oli tuonut näytille erittäin siististi kustomoidun Ski-Doon, jonka uumeniin oli ahdettu kolmipyttyinen porattu Machin moottori. Alustana kelkassa oli jatkettu Fastin M10 Slydogin lunta kauhovilla kääntöpyörillä varustettuna. Kaikkein hienoin osa kelkassa oli poikien itse valmistama telatunneli kaikkine lisukkeineen. Viimeisen silauksen antoi Slydogin sissisukset.
Sledwarpsin tarrasettiSledwrapsin kosmeettinen stimulaatio näyttää ainakin tässä Ski-Doossa melko hyvältä.
Loukon valikoimatLoukon porukalla näkyy olevan vuodesta toiseen kunnon valikoimat.
Pihanäyttelyn tarjontaaSe kalusto mikä ei mahtunut ovesta sisään pistettiin näytille hallin pihalle. 😉 Tässä silmänruokaa kaikille ratamestareille ja sellaiseksi haluaville.
DDR-huppariHarvinaisen tyylikäs Snogear-huppari otettiin käyttöön uuden kauden kunniaksi.

Kuvia messuilta
Pekka Raiskin kuvagalleria
Messukuvia Kelkkalehden keskustelupalstalta

1/10  <<  <